FAQ

Hoe gebruik ik de RepairMonitor?

Het gebruik van de RepairMonitor wijst zichzelf. Vanaf de pagina Overzicht klik je op de knop 'Nieuwe reparatie invoeren'. In het formulier dat daar verschijnt, vul je de gevraagde informatie in. Heb je meer hulp nodig? Bekijk dan de video over het invoeren van reparaties

Hoe kan ik de reparatiegegevens van alle deelnemers doorzoeken in de RepairMonitor?

Alle informatie die in de RepairMonitor is ingevoerd, kan (in geanonimiseerde vorm) worden bekeken via het RepairMonitor-dashboard. Daar kun je ook de gehele actuele dataset downloaden. Wil je uitleg hoe je dit bestand slim kunt doorzoeken? Bekijk dan onze video hierover op YouTube.

Wat is het doel van de RepairMonitor?

De RepairMonitor is een online tool waarmee Repair Cafés heel eenvoudig kunnen monitoren welke producten zij binnen krijgen, wat daar mis mee is en wat er – al dan niet met succes - is gedaan om het voorwerp te repareren. Door al deze gegevens in een centraal systeem te verzamelen, verkrijgen we inzicht in de duurzaamheid en repareerbaarheid van de spullen in ons dagelijks leven. Stichting Repair Café International en partners benaderen hiermee fabrikanten, politici en consumenten. Dat moet leiden tot betere producten die passen in de circulaire economie.

Ons Repair Café noteert van bezoekers altijd e-mailadressen, postcodes, leeftijden of andere gegevens. Kan ik die ook in de RepairMonitor invoeren?

De RepairMonitor is bedoeld voor het verzamelen en delen van reparatiegegevens. De tool is geen algehele vervanging voor de bezoekersadministratie die sommige lokale Repair Cafés bijhouden. Repair Cafés die e-mailadressen, postcodes, leeftijden of andere gegevens van hun bezoekers willen bijhouden, dienen hiervoor zelf een oplossing te bedenken. Bijvoorbeeld via een gastenboek of intekenlijst of door af en toe een enquête te houden.

Wie heeft er allemaal toegang tot de informatie die ik invoer?

Informatie die in de RepairMonitor is ingevoerd, kan alleen vanuit de eigen inlogaccount worden bewerkt. De ingevoerde informatie kan openbaar worden bekeken en gedownload door iedereen, via het RepairMonitor-dashboard. Repair Café International redigeert de informatie periodiek, onder meer om typfouten uit het systeem te halen. Bij het trekken van conclusies uit de data en het publiceren van deze conclusies teneinde hiermee het pleidooi voor repareerbare spullen te ondersteunen, is Repair Café International gehouden aan de regels omtrent privacy. Gegevens worden dus louter in geanonimiseerde vorm gebruikt.

Om privacyredenen wil ik geen namen van reparateurs invullen. Hoe los ik dat op?

Het invulveld ‘naam reparateur’ is geen verplicht veld. Als je geen namen wilt invullen, kun je het vak leeg laten. Je kunt ook voor een algemenere omschrijving kiezen, zoals ‘team Repair Café [plaatsnaam]’.